LA RECEPTA FAMILIAR
Aquí us explicaré la recepta de "pollastre amb salsa d'amelles" que fa bonissim!!
Es tipic de la Vall d'Aran, ja que part de la familia de part de mare es d'allà.
POLLASTRE AMB SALSA D'AMELLES:
INGREDIENTS:
Aquí us explicaré la recepta de "pollastre amb salsa d'amelles" que fa bonissim!!
Es tipic de la Vall d'Aran, ja que part de la familia de part de mare es d'allà.
POLLASTRE AMB SALSA D'AMELLES:
INGREDIENTS:
- 1 pollastre tallat a trossos per rostir
- 2 llesques de pa torrat
- un grapat d'ametlles torrades
- 2 rovells d'ou cuits
- 2 cebes trinxades
- 1 copa de vi blanc
- brou de pollastre o verdura
- 1 presa de xocolata negra
- safrà
- all
- oli d'oliva
- pebre negre
- sal
ELABORACIÓ:
- El primer pas és, preparar el brou de pollastre i escalfar-lo.
(El pollastre demaneu-lo a la carniseria que us el tallin per rostir, a trossos més aviat petits.)
- Seguidament començem a preparar els dos ous cuits. ( només farem servir els rovells.)
- M'entres tant, en una cassola amb abundant oli, posarem 4 grans d'alls per aromatitzar. ( tambe salarem i empebrerem el pollastre)
- Quan els alls comencin a agafar color marcarem el pollastre, fins que quedi ben daurat.
- Aprofitarem aquest temps per anar pelant les atmelles torrades. Les posarem en un morter i les trencarem amb els dits. (aixi no salten tant). Amb la ma de morter, trinxarem les atmelles. (tambe trinxarem les cebes)
- Quan el pollastre estigui ben daurat, el ficarem en un plat apart.
- Seguidament , en el mateix oli, fregirem el pa tallat a daus. (fins que estigui daurat)
- Pasarem aquest pa pel morter i retirarem tambe els alls.
- Retirarem l'excés d'oli i deixarem només una mica per sofregir la ceba (que ja la podrem treure). Aprofitarem l'humitat de la ceba per escurar el fons de la cassola i evitar que es cremi. Aquest fons tambe aportarà sabor al plat.
- Deixarem que es faci la ceba a foc mitg.
- Tornarem a la picada. Els ous durs ja els podrem pelar i tirar els rovells dins del morter. Amb la ma de morter, trinxarem el pa amb l'atmella i el rovell.
- Quan la ceba estigui cuita, incorporarem el pollastre. Ho remenarem tot junt.
- Seguidament afegirem un got de vi blanc.
- Ho taparem i ho deixarem uns 10-15 minuts fins que s'evapori l'alcohol.
- A continuació, afegirem el brou calenmt fins a cobrir tota la carn. Afegirem una mica de sal.
- Ho deixem coure tapat, a foc mitg durant 30-35 minuts més. Quan faltin 10 min per acabar la cocció, tirem el safrà, la xocolata i la picada. I ho remenarem be.
- En aquest punt, remenarem de tant en tant, ja que la salsa s'espessirà molt i es pot enganxar abaix i fins i tot es pot cremar.
- Un cop cuit, apagarem el foc i deixarem reposar el guisat.
RESULTAT:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada